Gusturi autentice, la Festivalul Transilvania Gastronomică

 

După cum vă povesteam, luna septembrie este rezervată gusturilor locale şi bucatelor meşteşugite. Am revenit aşadar cu detalii utile despre evenimentele din cadrul Festivalului şi cu invitaţia de a ne fi alături în această călătorie gastronomică.

Gastronomia tradiţională se împleteşte cu gusturile moderne

Vom începe pe 4 septembrie, cu lansarea Sibiu City Menu, care va avea loc la Primăria Sibiu, între orele 12 şi 13. Restaurantele Kulinarium, Atrium, Café Wien, Jules, Pasaj, Felinarul, Weinkeller, Syndicat Gourmet, Villa, Cotton-Trattoria Ciao Italia, La Cuptor, Esskultur sunt locurile care au pregătit un meniu special, ce îmbină gastronomia tradiţională cu cea modernă. Iar rezultatul va fi, cu siguranţă, unul memorabil!

Descoperă identitatea culinară a comunităţilor etnice din oraş!

Sâmbătă, 5 septembrie, la restaurantul Jules, se întâmplă Neighborhood Cooking, între orele 18 şi 22. Aici îşi vor da întâlnire culturile culinare ale comunităţilor etnice din oraş, reprezentate de domnul Levente Serfozo (Centrul Cultural Maghiar din Sibiu - HID), domnul Otto Deutsch (Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic), doamna Helga Dumitra (reprezentant al Comunităţii Săseşti) şi de domnul muzeograf Lucian Robu.

Brunch cu bucate autentice, din bucătăriile satelor sibiene

Duminică (6 septembrie) dimineaţă, de la ora 11 până la ora 15, ne întâlnim tot la Restaurantul Jules, pentru un brunch în care vom degusta vechi reţete ale comunităţilor sibiene. La Rural County Brunchne vor fi alături, cu bucate meşteşugite, domnul Ioan Badiu (de la Pensiunea Badiu Rășinari din Mărginimea Sibiului), doamna Luijza Boldizsar (Moara Veche din Hosman – Valea Hârtibaciului) şi doamna Daniela Savu (Valea Târnavelor).Vom descoperi împreună cultura gastronomică din zonele rurale ale județul Sibiului (Mărginimea Sibiului, Valea Hărtibaciului, Valea Târnavelor și Țara Oltului); ne aşteaptă deci specialităţi tradiţionale, care vor folosi exclusiv produse locale și de sezon.

Descoperă gusturile din regiunile vecine Transilvaniei!

Primul weekend al Festivalului se va încheia la Casa Teutsch, cu Five Regions Picnic (6 septembrie, între orele 15 şi 18). Ne vor încânta cu preparate locale doamna Cristina Nicola (Cămara Moțului – Apuseni), domnul Levente Serfozo (Centrul Cultural Maghiar din Sibiu – HID, Secuime), doamna Cătălina Nistorescu (Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova - Complexul Gura Diham, Muntenia) şi doamna Victoriţa Dobre (Oltenia).

Experimente cu gust

Cel de-al doilea weekend din perioada Festivalului Transilvania Gastronomică nu se lasă mai prejos şi ia startul cu Gourmet Brunch, pe 11 septembrie, la Restaurant Syndicat Gourmet, între orele 17 şi 22. Preparatele pe care le vom servi împreună vor consta în combinaţii inedite din trei produse: vinete, roșii și brânză.

Descoperă reţetele locale reinterpretate!

Sâmbătă, 12 septembrie, la Restaurantul Jules, între orele 11 şi 19, vom avea parte de o sesiune de live cooking, la New Transylvanian Cuisine şi de rețete locale reinterpretate din sudul Transilvaniei.

Călătoreşte cu noi în regiunile mai îndepărtate de Transilvania!

Iar duminică, 13 septembrie, între orele 11 şi 15, Restaurantul Jules ne va fi din nou gazdă pentru Taste of Romania, o  călătorie culinară și în regiunile aflate la o depărtare mai mare de Transilvania (Maramureș, Bucovina, Moldova, Deltă și Banat).Pe gurmanzi îi aşteaptă deci un brunch de poveste, la care ne vor fi alături doamna Ileana Stan (Muzeul Maramureșan Sighet – Maramureş), doamna Cristina Dumitrescu, (Produs în Bucovina – Bucovina), doamna Draga Caliman (Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș - Banat), doamna Cristina Socea (Dulcețuri Tradiționale Cristina – Moldova) şi domnul Nicu Rotaru (GAL Delta Dunării, pensiunea Resort Murighiol - Deltă).Ne vom bucura de produsele şi reţetele lor tradiţionale, descoperind în același timp cum se leagă cultura noastră gastronomică de cea a acestor zone.

Vă aşteptăm cu mult drag să vă înscrieţi pentru evenimentele delicioase pe care le-am pregătit! Participarea se face pe baza unei înscrieri confirmate telefonic la 0747 032 619 sau prin e-mail la contact@mytransylvania.ro.

Evenimentul face parte din Festivalul Transilvania Gastronomică (4-20 septembrie), acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Iar pentru informaţii proaspete despre evenimente, vă aşteptăm şi pe pagina dedicată acestora.